The Washington Times avslöjar Irans inbladning i attacken mot USA-konsulat i Libyen

Iranska regimens terrorstyrka, Quds-styrkan har varit inblandad i raketattack mot amerikanska konsulatet i Benghazi 2012, avslöjar The Washington Times.

Hittills har amerikanska regeringstjänstemän vägrat att erkänna iranska regimens inblandning i Benghazi men general Flynn indikerar att åtminstone några tjänstemän inom USA:s intelligenssamfund misstänkt Teherans inblandning från början.

En topphemlig rapport drar slutsatser om att iranska regimens ökända terrorstyrka, Quds-styrkan, som ansvarar för prästerskapets extraterritoriella terrorverksamhet, har varit inblandad i attacken mot det amerikanska konsulatet där USA:s ambassadör Chris Stephens, 52, och tre andra amerikaner anställda vid konsulatet dödades.

General Flynn, nu mera pensionerad, säger till The Washington Times att han inte kan diskutera innehållet i den hemligstämplade rapporten eller prata om sitt fyra timmar långa hemliga vittnesmål inför kongressens särskilda Benghazi-kommitté. Men han noterar dock att ett tidigare hemligstämplat brev från al-Qaida-ledaren, Usama bin Ladin, som släpptes nyligen, visar att shiitiska Iran var villig att hjälpa sunnimuslimska miliser mot den gemensamma fienden ”USA”.

Rapporten avslöjar att iranska terrorister agerat under täckmantel av en humanitär operation för Röda halvmånen, den muslimska motsvarigheten till Röda korset.

Stängd för kommentarer.